Kayseri Diş Beyazlatma Hizmetleri | Gürses Dental ile İnce Dokunuşlar

Bleaching Nedir?

Bleaching yöntemi ile diş beyazlatma, klinik ortamında diş hekimi tarafından uygulanan bir diş beyazlatma yöntemidir. Günümüzde gelişen teknolojilerle birlikte başarı oranı yükselen ve güvenilir bir diş beyazlatma yöntemi olarak öne çıkmaktadır.

Bu yöntemde öncelikle diş etlerini korumak için koruyucu bir tabaka yapılır. Ağartıcı kimyasal jel açıkta bırakılan diş yüzeylerine diş hekimi tarafından uygulanır. Dişlerin üzerine özel ışık kaynağı belli bir süre tutulur. İşlem sonrasında sonuç hemen görülebilir. Gerekli temizlikler yapıldıktan sonra işlem tamamlanır. Oldukça etkili olan bleaching diş beyazlatma yöntemi genellikle tek seansta sonuç verirken, renklenmenin derecesine göre seans sayısı artabilir.

Dişlerde İstenmeyen Lekeler Neden Oluşur?

Bunun birçok sebebi olabilir. En yaygın olanları; yaşlılık, dişleri boyayan maddelerin (kahve, çay, kola, sigara vb.) tüketimi, travmalar, eski protezler, kaplamalar, dolgulardır. Dişlerin oluşumu boyunca kullanılan antibiyotik (tetracycline) veya aşırı florit tüketimi de dişlerde renklenmelere yol açabilir. Bu durum dişin yapısından ileri gelebileceği gibi diş etkenlerin boyaması il, gelişim çağında alınan antibiyotik ya da florür nedeni ile, yaşlılıkla, dişe gelen bir darbe nedeni ile de olabilir.

Beyazlatma İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

Hemen hemen herkese! Ancak, tedavinin etkili olamayacağı bazı durumlar vardır. Diş hekiminiz tam bir ağız içi kontrol ve teşhisi ile dişlerin bu işlem için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Dişleriniz sağlıklıysa daha beyaz ve doğal gülümseme için ideal bir çözümdür. Burada göz önünde tutulması gereken konu porselen dişlerin ve dolguların renklerinin sabit olduğu ve beyazlatmada beyazlamayacağıdır.

Beyazlatmada kullanılan materyaller çeşitli olmakla beraber günümüzde en favori olanlar %35 lik hidrojen peroksit ya da aynı oranda karbamid peroksit içerenlerdir. Genellikle ofis tipi beyazlatmalar hekim kontrolünde yapıldığından, istenilen beyazlığın elde edilme yüzdesi çok daha fazla olmaktadır. Piyasada beyazlatma adı altında satılan her ürüne rağbet edilmemeli; aksi takdirde dişlerimiz, diş etlerimiz ve minelerde kalıcı bir takım bozulmalar olabileceği her zaman göz önünde tutulmalıdır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

  1. Office Bleaching (Ofiste Hekim Kontrolünde Yapılan Beyazlatma)

    Dişler üzerine uygulanan bleaching ajanının bir lazer kaynağı ile aktive edilmesiyle yapılan beyazlatma yöntemidir. Lazer ile beyazlatmada yarım saatte üst çene ve yarım saatte alt çene beyazlayabiliyor.

  2. Home Bleaching (Ev Tipi Beyazlatma)

    Bu yöntemde hekim dişlerden ölçü alarak laboratuara bu ölçüyü iletir. Alınan bu ölçüden dişlerinizin üzerine tam oturan, ince şeffaf bir plak hazırlanır. Bu plağın içine geceleri yatmadan evvel diş beyazlatma ajanı uygulanarak diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Beyazlatma işlemi gece uykuda gerçekleşir. Kaç gece yapılacağı hekiminizin yapacağı muayene sonucunda ortaya çıkacaktır.

  3. Devital Bleaching (Kanal Tedavili Dişi Beyazlatma)

Dişlerim Ne Kadar Beyazlaşacak?

Dişlerin beyazlaşmaları öncelikle başlangıç renkleri ile ilgilidir. Sarı tonu dişler kolaylıkla 6-8 ton beyazlayabilirken, yeşil-gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır. Kısacası beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmekle birlikte hekiminiz ilk seansta dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında yaklaşık bir bilgi verecektir.

Hassas Dişlerim Varsa Nasıl Etkilenir?

Uygulanan kişilerin %10'undan azı uygulama sonrası hafif bir sızlama veya hassasiyet hissedebilir. Bu daha çok dişlerinde hafif aşınma ve çatlak olan kişilerde olur. Aşınmalar fazla ise o bölgelerin dolgu ile kapatılması gerekebilir. Eğer hassasiyet olursa hafif bir ağrı kesici ile giderilir. Uygulamadan 24 saat sonraya kadar çok sıcak/soğuk içecek ve gıdalardan ayrıca sigara, kahve, çay, kola gibi boyalı ajanlardan uzak durmanız gerekmektedir.

İstenmeyen Sonuçlar Nelerdir?

Hekiminizin yanlış teşhisi ile istenilen beyazlığın elde edilememesi... (özellikle tetrasiklin renkleşmelerinde 4. tip olanlarında beyazlama sınırlı olmaktadır.) Dişetlerinde tahriş ve ağrı: Genellikle geçici bir durumdur. Hekimin müdahalesi, gerekli ajanların uygulanması ve tedaviye ara verilmesi ile 3 gün içerisinde düzelir. Dişlerde aşırı hassasiyet: Koruyucu ve hassasiyet giderici ajanların (başta flor olmak üzere) uygulanması ve tedaviye kısa bir süre ara verilmesi ile sorun tamamen ortadan kalkar.

lazerle diş beyazlatma fiyatları dis beyazlatma kayseri dis beyazlatma kayseri fiyat diş beyazlatma fiyat diş beyazlatma ücreti
Bizi Arayın Whatsapp Randevu Al
Son Güncelleme Tarihi
26.01.2024